ΑΘΗΝΑ
03:29
|
24.09.2023
Κατάσχεση δύο κοντέινερ στο λιμάνι. Συνέχεια προηγούμενης υπόθεσης με «εγκέφαλο» του κυκλώματος 69χρονο γιατρό μαζί με τον γιο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενη από τον Ισημερινό, κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης. 

Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες. Κατά πληροφορίες, το παράνομο φορτίο φέρεται να συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 14 άτομα και μεταξύ αυτών, 69χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. 

Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες -μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης- έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 69χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Για την αποκάλυψη του νέου φορτίου κοκαΐνης είχε προηγηθεί συνεργασία του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία-«βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάιο.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Ο λιβανέζικος στρατός λέει ότι αντάλλαξε δακρυγόνα και βόμβες καπνού με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα