ΑΘΗΝΑ
08:23
|
27.04.2024
Η Κίνα «αντιτίθεται σθεναρά» που το ΝΑΤΟ την χαρακτηρίζει επανειλημμένα ως απειλή, δήλωσε η πρεσβεία της χώρας στη Νορβηγία το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα «αντιτίθεται σθεναρά» που το ΝΑΤΟ την χαρακτηρίζει επανειλημμένα ως απειλή, δήλωσε η πρεσβεία της Κίνας στη Νορβηγία το Σάββατο, αναφερόμενη σε δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στη σκανδιναβική χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η Κίνα προτρέπει το ΝΑΤΟ να σταματήσει να προκαλεί περιφερειακές συγκρούσεις και να δημιουργεί διαιρέσεις και αναταραχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Ο Στόλτενμπεργκ είχε κατηγορήσει την Κίνα ότι απειλεί τις γειτονικές χώρες και ότι καταπιέζει χώρες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας.

«Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι είναι ένας περιφερειακός και αμυντικός οργανισμός, αλλά ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ επεκτείνονται συνεχώς πέρα από τις παραδοσιακές αμυντικές περιοχές, εγκαθιστώντας συχνά στενές στρατιωτικές επαφές με χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, γεγονός που οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε.

«Είναι σαφές στη διεθνή κοινότητα ποια είναι η πραγματική απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα