ΑΘΗΝΑ
16:03
|
25.04.2024
Μαρτυρίες από τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία του 21ου αιώνα στην Ινδία μετά τη σύγκρουση τριών τρένων. Εκατόμβη νεκρών, εκατοντάδες οι τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κρατίδιο Οντίσα στην ανατολική Ινδία έχει βυθιστεί σε ένα βαρύ πένθος μετά τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που γνώρισε η αχανής χώρα με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο στον κόσμο μέσα στον 21ο αιώνα. Τουλάχιστον 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έως 1.000 νοσηλεύονται με βαριά τραύματα σε νοσοκομεία της περιοχής μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών με εμπορική.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και δεν θα ολοκληρωθούν προτού περάσουν πολλές ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο γενικός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του κρατιδίου Οντίσα, Σουντχάνσου Σαράντζι. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης, ο Πραντίπ Τζένα, διευκρίνισε ότι περίπου 850 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Πολλά βαγόνια της εταιρείας Shalimar-Chennai Coromandel Express εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Μπαλασόρ, χτύπησαν ένα ακίνητο τρένο εμπορευμάτων και κατέληξαν στην αντίθετη γραμμή. Ένα άλλο τρένο – της εταιρείας Howrah Superfast Express – προσέκρουσε πάνω στα αναποδογυρισμένα βαγόνια.

Το BBC μίλησε με δύο ντόπιους αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έναν τραυματία επιβάτη της αμαξοστοιχίας Coromandel Express.

Girija Shankar Rath

Η εμπορευματική αμαξοστοιχία ήταν ακινητοποιημένη σε διαφορετική γραμμή. Το Coromandel Express εκτροχιάστηκε και συγκρούστηκε με το τρένο που μέτεφρε εμπορεύματα.

Επικρατούσε χάος. Το τρένο που ερχόταν από την άλλη πλευρά ήταν το Shalimar Express. Χτύπησε [το Coromandel Express] από πίσω. Δύο από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Ακούστηκε ένας δυνατός ήχος. Υπήρχε καπνός τριγύρω.

Ήταν χαοτικό και ο κόσμος έτρεχε προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήμουν κοντά στις ράγες και αποφάσισα να τρέξω στο σημείο. Αρχίσαμε να βγάζουμε μερικούς από τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Καταφέραμε να βγάλουμε μερικούς επιζώντες και… νεκρούς.

Υπήρχαν τόσοι πολλοί τραυματίες, που δεν ξέραμε πώς να τους βγάλουμε. Έγινε λίγο πιο εύκολο μετά την άφιξη των σωστικών συνεργείων. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε σχεδόν όλη τη νύχτα. Είμαι ακόμα σε ζάλη.

Tutu Biswas

Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο. Όταν βγήκαμε από το σπίτι, είδαμε τι συνέβη. Είδα ότι το τρένο με τα εμπορεύματα είχε κυριολεκτικά καβαλήσει το άλλο τρένο. Όταν έφτασα στο σημείο, είδα ότι πολλοί τραυματίστηκαν, πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει. Ένα μικρό παιδί έκλαιγε γιατί οι γονείς μάλλον είχαν πεθάνει. Και εκείνο το παιδί πέθανε μετά από λίγο. Πολλοί ζητούσαν νερό. Έδωσα νερό σε όσους περισσότερο ανθρώπους μπορούσα. Άνθρωποι από το χωριό μας ήρθαν εδώ και βοήθησαν τους ανθρώπους όσο μπορούσαν. Ήταν φρικιαστικό.

Mukesh Pandit

Ήμουν στο τρένο όταν νιώσαμε ένα ελαφρύ τράνταγμα και το τρένο εκτροχιάστηκε. Ακούστηκε ένας βροντερός ήχος και το τρένο ανατράπηκε. Παγιδεύτηκα και διασώθηκα μετά από μισή ώρα από ντόπιους. Όλα τα υπάρχοντά μας ήταν σκορπισμένα έξω. Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα από αυτά. Βγήκα έξω και κάθισα στο έδαφος. Τέσσερις επιβάτες που ταξίδευαν από το χωριό μου έχουν επιζήσει, αλλά πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ή αγνοούνται. Πολλοί πέθαναν από το βαγόνι μου. Όσοι τραυματίστηκαν σοβαρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα