ΑΘΗΝΑ
01:30
|
24.09.2023
Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ένοπλο το Σάββατο σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο νότιο Ισραήλ κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια πυρομαχία με έναν Αιγύπτιο συνοριοφύλακα στο νότιο Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων άφησε νεκρούς τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες και τον Αιγύπτιο αξιωματικό το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Associated Press. Ήταν μια σπάνια περίπτωση θανάσιμης βίας κατά μήκος των συνόρων.

Ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είπε ότι οι μάχες ξεκίνησαν τη νύχτα όταν στρατιώτες απέτρεψαν μια απόπειρα λαθρεμπορίου ναρκωτικών πέρα από τα σύνορα.

Είπε ότι αρκετές ώρες αργότερα, δύο στρατιώτες σε φρουρά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Τα πτώματα τους βρέθηκαν μετά τους πυροβολισμούς, όταν δεν ανταποκρίθηκαν στις ραδιοφωνικές επικοινωνίες.

Ο Χεκτ είπε ότι οι δολοφονίες φαίνεται να συνδέονται με την αποτροπή απόπειρας λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Ο στρατός είπε ότι ο Αιγύπτιος συνοριοφύλακας σκοτώθηκε σε μια δεύτερη ανταλλαγή πυρών κατά την οποία σκοτώθηκε ένας τρίτος Ισραηλινός στρατιώτης.

Ο αιγυπτιακός στρατός είπε ότι ένας Αιγύπτιος συνοριοφύλακας πέρασε το φράγμα ασφαλείας των συνόρων και αντάλλαξε πυρ με τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ κυνηγούσε διακινητές ναρκωτικών. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Αιγύπτιος συνοριοφύλακας σκοτώθηκε μαζί με τρεις ισραηλινούς στρατιώτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα