ΑΘΗΝΑ
23:30
|
20.06.2024
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σίσι συζήτησε την αμοιβαία συνεργασία και περιφερειακά ζητήματα με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι σε τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή.

«Συζήτησαν για την προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφών χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Αχμάντ Φάχμι.

Οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν τις εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Σουδάν.

«Τόνισαν τη σημασία του περιορισμού της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Σουδάν, της διευκόλυνσης της ροής βοήθειας και της αποφυγής στόχευσης αμάχων», πρόσθεσε ο Φάχμι.

Ο Φάχμι δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία για την ανακούφιση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης στο Σουδάν, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και βοήθεια.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Κατάρ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία, δηλώνοντας ότι συζητήθηκαν οι αμοιβαίες σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, καθώς και η κατάσταση στο Σουδάν και ο τρόπος ανακούφισης των ανθρωπιστικών συνθηκών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Η καταστροφή που έρχεται και οι βαρύτατες ευθύνες Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, αντιπολίτευσης

Κομισιόν: Η απειλή Νασράλα κατά της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ε.Ε.

Καναδάς: Καταχωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα