ΑΘΗΝΑ
01:06
|
29.11.2023
700 άρρωστοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, εκ των οποίων 160 σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής του Παλαιστινιακού Κέντρου Μελετών Κρατουμένων, Ριάντ Αλ-Ασκάρ, αποκάλυψε την Παρασκευή ότι 700 άρρωστοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, εκ των οποίων 160 σε κρίσιμη κατάσταση και 20 πάσχουν από καρκίνο.

«Ο Μούσα Σοφάν, ο οποίος είναι στη φυλακή για 20 χρόνια και πάσχει από καρκίνο, είναι μεταξύ των άρρωστων κρατουμένων μέσα στις ισραηλινές φυλακές», μοιράστηκε ο Al-Ashqar.

Κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές ότι δεν πρόσφεραν στον Σοφάν την ευκαιρία για σωστή θεραπεία.

Ο Αλ-Ασκάρ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες φυλακών του Ισραήλ συνεχίζουν να εμποδίζουν την απελευθέρωση του Σοφάν για θεραπεία και του αρνούνται το δικαίωμα «τουλάχιστον να πεθάνει ανάμεσα στους συγγενείς του αντί να πεθάνει στη φυλακή».

Σχετικά με το ισραηλινό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την απελευθέρωση του πολύ άρρωστου κρατούμενου Γουαλίντ Ντάγκα, είπε: «Το δικαστήριο δεν εξέτασε τη δυνατότητα να τον αφήσει ελεύθερο ή όχι, αλλά αν είχε δικαιοδοσία να ασχοληθεί με την υπόθεσή του ή όχι».

Ο Αλ-Ασκάρ εξήγησε ότι ο Ντάγκα επέστρεψε στη φυλακή Al-Ramlah με αβάσιμους ισχυρισμούς ότι έπασχε από μια περίεργη ασθένεια, σημειώνοντας ότι «είναι αντιμέτωπος με έναν αργό θάνατο».

Περιέγραψε τις συνθήκες κράτησης του Ντάγκα ως «πολύ δύσκολες», επισημαίνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, κυρίως ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ «προώθησε άμεσα το δικαστήριο εναντίον του και του ζήτησε να μην εξετάσει την υπόθεσή του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκέμβριο η συνάντηση Ραϊσί-Ερντογάν

Ξεκίνησαν οι ανταλλαγές ομήρων και κρατουμένων

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Κάμερον στο φόντο της κρίσης Σούνακ-Μητσοτάκη

Στην Τουρκία ο Ραΐσι σε αναζήτηση κοινής στάσης για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα