ΑΘΗΝΑ
05:35
|
18.04.2024
Ηγέτες από διάφορες χώρες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Οντίσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Οντίσα στο τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, αναφέρει το TASS.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον τραγικό απόηχο της σύγκρουσης τρένων στην Οντίσα. Μοιραζόμαστε τη θλίψη όσων έχασαν τους συγγενείς και τους οικείους τους σε αυτήν την καταστροφή και ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», αναφέρει το τηλεγράφημα, που δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Βρετανός Ρίσι Σούνακ έγραψε στο Twitter: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον
@narendramodi και με όλους τους επηρεασμένους από τα τραγικά γεγονότα στην Οντίσα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, και την εγκάρδια συμπαράσταση και τον θαυμασμό μου στους επιζώντες και σε όσους εργάζονται ακούραστα για να ανταποκριθούν».

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επίσης σε ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε: «Στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Πρόεδρο Μούρμου, τον πρωθυπουργό Μόντι και τον λαό της Ινδίας μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Οντίσα. Η Γαλλία είναι ενωμένη. Οι σκέψεις μου στρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τις προσευχές του για όλους όσους εμπλέκονται στην θανατηφόρα σύγκρουση τρένων. Είπε ότι «είναι βαθιά λυπημένος που έμαθε για την τεράστια απώλεια ζωών που προκλήθηκε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Πολιτεία Οντίσα» και διαβεβαίωσε ότι «όλοι επηρεάζονται από αυτή την τραγωδία της πνευματικής του εγγύτητας». Εμπιστεύτηκε τις ψυχές των εκλιπόντων «στο στοργικό έλεος του Παντοδύναμου» και απέστειλε τα «θερμά του συλλυπητήρια σε όσους θρηνούν την απώλειά τους».

Η καταστροφή σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην πόλη Μπαλασόρε στη βόρεια Οντίσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε τρένο express που επερχόταν. Στο δυστύχημα χτυπήθηκε και ένα φορτηγό τρένο. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, αλλά τα ινδικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν επί του παρόντος 238 θύματα, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί. Περίπου 900 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα