ΑΘΗΝΑ
10:07
|
26.04.2024
Ήταν εαρινή, πάει για καλοκαιρινή. Μετά τις περιοδείες του ο Ζελένσκι δηλώνει ότι θα γίνει χωρίς να λέει πόσο θα διαρκέσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εδώ και καιρό εξαγγελθείσα αλλά όχι εκτελεσθείσα «αντεπίθεσή» της για την ανακατάληψη εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στην αμερικανική Wall Street Journal ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόσθεσε «δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει. Για να είμαι ειλικρινείς, μπορεί (σ.σ. η αντεπίθεση) να λάβει πολλές μορφές, πολύ διαφορετικές. Αλλά θα την κάνουμε, είμαστε έτοιμοι». Το Κίεβο έχει «επενδύσει» σε μια αντεπίθεση, η οποία θα αλλάξει τις ισορροπίες του πολέμου αλλά ακόμα στο πεδίο των μαχών αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται.

Η αντεπίθεση θα ήταν εαρινή και είμαστε ήδη στον Ιούνιο. Η καθυστέρηση ανάγκασε τον Ουκρανό πρόεδρο να βγει από τα σύνορα της χώρας του προς αναζήτηση οπλικής ενίσχυσης στους δυτικούς συμμάχους του. Εδώ και καιρό πραγματοποιεί περιοδείες σε Ευρώπη και αλλού ζητώντας στρατιωτική βοήθεια και όπλα για να προχωρήσει με την αντεπίθεσή του.

Την ίδια ώρα η Ρωσία έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη στα ανατολικά, νότια και νοτιανατολικά της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα