ΑΘΗΝΑ
10:19
|
23.04.2024
Κάλεσαν σε συνάντηση τον κυβερνήτη της περιφέρειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμος να συναντηθεί με τους φιλοουκρανούς σαμποτέρ, στο σημείο ελέγχου Σεμπεκίνο, προκειμένου να συζητήσει για την σωτηρία των Ρώσων που κρατούνται αιχμάλωτοι, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, αναφέροντας ότι ελπίζει πως είναι ακόμα ζωντανοί.

Νωρίτερα ο ίδιος ανέφερε πως ομάδες δολιοφθοράς διείσδυσαν στην Νόβαγια Ταβολζάνκα, στα σύνορα με την Ουκρανία, και διεξήχθησαν μάχες, ενώ η περιοχή βομβαρδίστηκε και από ουκρανικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές κοντά σε μια τοπική αγορά και σε κατοικίες.

«Με λύπη το λέω, αλλά πιθανότατα έχουν σκοτώσει τους αιχμαλώτους», ανέφερε μέσα από το κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, το αποκαλούμενο «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών», ομάδα που υποστηρίζει τις δυνάμεις του Κιέβου, δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram μια ομιλία στον Γκλάντκοφ καλώντας τον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ σε συνάντηση για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή. Το βίντεο παρουσίαζε δύο κρατούμενους τους οποίους υποσχέθηκαν να παραδώσουν στον Γκλάντκοφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Το Σεμπέκινο, μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων στη μεθόριο με την Ουκρανία, και άλλες περιοχές στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, με τον Γκλαντκόφ να δηλώνει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η περιοχή ζει πλέον «σε συνθήκες πραγματικού πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα