ΑΘΗΝΑ
11:49
|
19.05.2024
Ο Ίλον Μασκ έκανε retweet το ντοκιμαντέρ για το φύλο στην ψηφιακή εποχή, πυροδοτώντας μια συζήτηση που έκανε την ταινία viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ έκανε retweet το Σάββατο το ντοκιμαντέρ της Daily Wire για το φύλο στην ψηφιακή εποχή, πυροδοτώντας μια συζήτηση που είδε την ταινία να κερδίζει πάνω από 110 εκατομμύρια προβολές και να γίνεται retweet τουλάχιστον 120.000 φορές, αναφέρει το Arab News.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter έγραψε στο καρφιτσωμένο tweet του: «Κάθε γονιός πρέπει να το δει αυτό», προωθώντας το «What is a Woman;», στο οποίο εμφανίζεται ο Αμερικανός δεξιός πολιτικός σχολιαστής Ματ Γουόλς.

Η κίνηση ήρθε μια ημέρα αφότου η πλατφόρμα του κατηγορήθηκε από χρήστες ότι καταπνίγει την ελευθερία του λόγου επειδή περιόρισε την προβολή της ταινίας με βάση την «αθέμιτη συμπεριφορά».

Αλλά η προώθηση του Μασκ του «What is a Woman?» χαιρετίστηκε από πολλούς χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού ραδιοτηλεοπτικού παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν, ο οποίος απάντησε με τρία χειροκροτήματα.

Η χρήστης του Twitter, Σίλβια Πένακ, είπε ότι η υποστήριξη του Μασκ για την ταινία παρείχε «δύο πλευρές της ιστορίας» σε αντίθεση με τη «μονόπλευρη αναφορά».

Ένας άλλος σχολιαστής μοιράστηκε ένα μιμίδιο που δείχνει τον Μασκ να στέκεται απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων που απορρίπτουν το ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι με τη στάση του Μασκ. Η αρθρογράφος Ντόνα Μάιλς είπε ως απάντηση στο retweet: «Οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσετε αυτό το λεγόμενο ντοκιμαντέρ σαφώς δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ασφάλεια των παιδιών ούτε για τα δικαιώματα των γυναικών».

Ο Μασκ προώθησε επίσης την ταινία στην απάντησή του σε ένα tweet του Διευθύνοντος Συμβούλου του Spotify, Ντάνιελ Εκ, στο οποίο ο τελευταίος ρώτησε: «Αν οι εξωγήινοι μας επισκέπτονταν αυτή τη στιγμή, ποιο είναι ένα πράγμα που επιλέξαμε να κάνουμε ως κοινωνία (το οποίο φαίνεται σχετικά απλό ή προφανές) το οποίο θα ήταν πολύ δύσκολο να το εξηγήσω;»

Το «Τι είναι μια Γυναίκα;» λογοκρίθηκε την Πέμπτη από το προσωπικό του Twitter, αλλά μετά από κατηγορίες για «καταστολή της ελευθερίας του λόγου», στις οποίες ο Μασκ δεν απάντησε, η ταινία επετράπη και αναδημοσιεύτηκε από τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, ο οποίος είπε ότι η αρχική απόρριψη ήταν «λάθος πολλών ανθρώπων στο Twitter».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα