ΑΘΗΝΑ
00:49
|
21.06.2024
Περίπου 60 κορίτσια από το Αφγανιστάν νοσηλεύτηκαν μετά από δηλητηρίαση στο σχολείο τους στο βόρειο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 60 κορίτσια από το Αφγανιστάν νοσηλεύτηκαν μετά από δηλητηρίαση στο σχολείο τους στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η δηλητηρίαση, η οποία είχε στόχο ένα σχολείο θηλέων στην αφγανική επαρχία Σαρ-ε Πολ, έγινε μετά από εντατικό έλεγχο της εκπαίδευσης των κοριτσιών στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν και απαγόρευσαν τις περισσότερες έφηβες μαθήτριες.

«Κάποιοι άγνωστοι μπήκαν σε ένα σχολείο θηλέων στην περιοχή Sancharak… και δηλητηρίασαν τις τάξεις, όταν τα κορίτσια ήρθαν στα μαθήματα δηλητηριάστηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχάμαντ Ναζάρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ, χωρίς να διευκρινίσει ποιο χρησιμοποιήθηκε ουσία ή ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Ο Ναζάρι είπε ότι τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά ήταν σε «καλή κατάσταση». Κανείς δεν είχε συλληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης του Αφγανιστάν που υποστηριζόταν από το εξωτερικό, είχαν λάβει χώρα αρκετές επιθέσεις δηλητηρίασης, συμπεριλαμβανομένων ύποπτων επιθέσεων με αέριο, σε σχολεία θηλέων.

Η διοίκηση των Ταλιμπάν έχει εμποδίσει τις περισσότερες φοιτήτριες να φοιτήσουν σε γυμνάσιο και πανεπιστήμιο από τότε που ανέλαβε το 2021, προκαλώντας καταδίκη από διεθνείς κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.

Οι αρχές των Ταλιμπάν έχουν κρατήσει ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία για κορίτσια, μέχρι την ηλικία των 12 ετών περίπου και λένε ότι είναι υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο της Ίμπιζας

Πάνω από 1.080 οι νεκροί από τον καύσωνα στη Μέκκα

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα εναντίον του Αλέξη Κούγια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα