ΑΘΗΝΑ
18:02
|
17.07.2024
Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει αντίποινα στο νέο πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων από το Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει αντίποινα στο νέο πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων από το Τόκιο και δεν θα τις αφήσει να περάσουν χωρίς αντίδραση, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Πράγματι, στα τέλη Μαΐου δημοσιεύτηκε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, το οποίο φυσικά εκλάβαμε πολύ αρνητικά. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε αντίποινα, αυτό δεν θα μείνει χωρίς αντίδραση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του TASS.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, 24 φυσικά πρόσωπα και 78 οντότητες έχουν προστεθεί στον κατάλογο κυρώσεων. Ειδικότερα, οι κυρώσεις ορίζουν ότι εάν εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία από αυτά τα άτομα στην Ιαπωνία, θα κατασχεθούν. Μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται από τις κυρώσεις είναι εκπρόσωποι της διοίκησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Almaz-Antey Γιαν Νόβικοφ, η δημοσιογράφος Όλγκα Σαμπίβα, το National Wealth Fund, το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας και το εργοστάσιο αυτοκινήτων Gorky.

Η Ιαπωνία αποφάσισε επίσης να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές σε 80 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, του κέντρου επιστημονικής ανάπτυξης και παραγωγής Lavochkin, της PJSC KamAZ, της MegaFon, του Ιδρύματος Skolkovo και της Skoltech.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κίνα ανέστειλε τις διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων

Άγκυρα κατά Δένδια για το Κυπριακό: «Θέλει να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»

100 εκ. δολάρια από την UNHCR στην Ουκρανία

Κριτική Λαβρόφ σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για υπονόμευση των συμφερόντων της Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα