ΑΘΗΝΑ
03:06
|
24.09.2023
Ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ συζήτησε χθες την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία με τον βοηθό υπουργό Άμυνας του βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ, Καλίντ Αλ-Ατίγιαχ, συζήτησε χθες την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία με τον βοηθό υπουργό Άμυνας του βασιλείου, Ταλάλ Αλ-Οταΐμπι, αναφέρει το Middle East Monitor.

Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που συγκέντρωσε και τους δύο αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Το Ριάντ και η Ντόχα αποκατέστησαν τους δεσμούς το 2021 μετά από 3,5 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων το Ριάντ πραγματοποίησε πολιορκία της Ντόχα από αέρα και θαλλάσιες οδούς.

Από το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί επίσημες συναντήσεις υψηλού επιπέδου καθώς και της λεγόμενης Επιτροπής Παρακολούθησης Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την επίτευξη των συμφερόντων και των φιλοδοξιών των δύο κρατών του Κόλπου και την εμβάθυνση των αδελφικών σχέσεων που τα δεσμεύουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα τις επόμενες εβδομάδες

Κίνα: Αναφορές ότι ο Σι εξετάζει σοβαρά επίσκεψη στη Νότια Κορέα

Κατάρ: «Η στάση μας απέναντι στο καθεστώς Άσαντ δεν έχει αλλάξει»

Βοηθοί του Μπάιντεν σε συνομιλίες με το Βιετνάμ για συμφωνία όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα