ΑΘΗΝΑ
19:04
|
24.04.2024
Οι περισσότερες χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού είναι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γουένμπιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περισσότερες χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού είναι κατά της αντιπαράθεσης του μπλοκ και της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν σε ενημέρωση τη Δευτέρα, μεταδίδει το TASS.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις εκπροσώπων της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης και πολλών άλλων χωρών ότι δεν θέλουν να δουν νέο Ψυχρό Πόλεμο και δεν θέλουν να αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος είπε: «Η θέση των περισσότερων χωρών στην περιοχή είναι πολύ ξεκάθαρη: αντιτίθενται στη συγχώνευση διαφόρων στρατιωτικών μπλοκ στην περιοχή, δεν χαιρετίζουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ασία, δεν δέχονται τη μεταφορά της αντιπαράθεσης του μπλοκ στην Ασία». Ο Γουάνγκ Γουένμπιν επεσήμανε ότι τα περιφερειακά κράτη «δεν θα επιτρέψουν έναν Ψυχρό Πόλεμο ή έναν θερμό πόλεμο στην Ασία».

Πρόσθεσε ότι η Ασία είναι «η περιοχή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στον κόσμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ασία θα πρέπει να είναι μια μεγάλη αρένα για αμοιβαία επωφελή συνεργασία και δεν πρέπει να χωρίζεται σε «κλειστά και αποκλειστικά μικρά» μπλοκ.

«Ορισμένες χώρες λένε ότι είναι ελεύθερες και ανοιχτές για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα καταστρέφουν συνεχώς διάφορα στρατιωτικά μπλοκ και προσπαθούν να ωθήσουν το ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε ο Γουάνγκ Γουένμπιν.

Εκπρόσωποι από την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και πολλές άλλες χώρες εξέφρασαν την απροθυμία τους να δουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο στη διεθνή διάσκεψη ασφαλείας Shangri-La Dialogue, που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Εκεί, ο κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία της Κίνας για την ασφάλεια. Στην ομιλία του στο φόρουμ, σημείωσε ότι η δημιουργία στρατιωτικών συμμαχιών που μοιάζουν με το ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα οδηγούσε σε μια σειρά συγκρούσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα