ΑΘΗΝΑ
01:36
|
24.09.2023
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης που είναι και το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, που είναι το θέμα προς σκέψη του ΟΗΕ για φέτος.

«Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση της θερμοκρασίας, στα όλο πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Υπογράμμισε ότι η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική, λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος. Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης στο μήνυμα της ημέρας για το περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Ευρεία σύσκεψη την Κυριακή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η Ρωσία λέει ότι οι Αρμένιοι μαχητές του Καραμπάχ αρχίζουν να παραδίδουν τα όπλα

Δύο νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές στη βόρεια Σικελία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα