ΑΘΗΝΑ
14:24
|
25.04.2024
Το Ισραήλ σκότωσε περισσότερα από 1.000 παιδιά σε 5 διαφορετικούς πολέμους στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με μια μελέτη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ σκότωσε περισσότερα από 1.000 παιδιά σε πέντε διαφορετικούς πολέμους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με μια μελέτη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημοσιεύτηκε χθες, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Η μελέτη ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά δολοφονήθηκαν από «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και προϊόντα των ΗΠΑ».

«Πέντε γύροι επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα τα τελευταία 15 χρόνια, κατά τις οποίες περισσότερα από 1.000 παιδιά σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν με μόνιμες αναπηρίες», εξηγεί η μελέτη, προσθέτοντας ότι δεκάδες παλαιστίνια παιδιά έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του 17χρονου αποκλεισμού».

Η μελέτη επέκρινε αυτό που περιέγραψε ως «την αμέλεια των ισραηλινών αρχών να συμπεριλάβουν ανήλικους Παλαιστίνιους στη λίστα των στόχων τους».

Συνολικά 315 παιδιά σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επίθεσης 22 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2008, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Το τελευταίο έδειξε επίσης ότι η κατοχή φέρεται να σκότωσε 546 ανηλίκους κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης του 2014 στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της 11ήμερης επίθεσης του 2021, 72 ανήλικοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι σε επιδρομές πυραύλων στα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα