ΑΘΗΝΑ
03:45
|
15.07.2024
Ένα δίχρονο παλαιστίνιο νήπιο, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινό στρατιώτη κατοχής, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δίχρονο παλαιστίνιο νήπιο, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινό στρατιώτη κατοχής, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, αναφέρει το Middle East Monitor.

Ο Μουχάμαντ Χαϊθάμ Αλ-Τιμίμι πυροβολήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Nabi Saleh, βόρεια της Ραμάλα, ενώ καθόταν σε ένα αυτοκίνητο με τον 40χρονο πατέρα του μπροστά στο σπίτι τους. Ο Μουχάμαντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba του Ισραήλ με ελικόπτερο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, ο οποίος πυροβολήθηκε στο χέρι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Η Γενική Αρχή Πολιτικών Υποθέσεων της Παλαιστίνης δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη διευθετήσεις για τη μεταφορά της σορού του παιδομάρτυραΜουχάμαντ Χαϊθάμ Αλ-Τιμίμι στο ιατρικό συγκρότημα της Παλαιστίνης στη Ραμάλα».

Στη συνέχεια η σορός του θα παραδοθεί στους οικείους του και θα κηδευτεί αύριο στο νεκροταφείο του χωριού.

Η Χαμάς έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Μουχάμαντ, λέγοντας: «Τα συνεχή εγκλήματα της κατοχής εναντίον των παιδιών μας, το τελευταίο από τα οποία είναι το παιδί Ταμίμι, του οποίου η αθώα παιδική ηλικία δολοφονήθηκε από την κατοχή», και απαιτεί να μπει η σιωνιστική οντότητα σε μαύρη λίστα και να εργαστούν ώστε να την κρατήσουν υπεύθυνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της κατά των Παλαιστινίων.

Με τον θάνατο του Μουχάμαντ, ο αριθμός των παιδιών-μαρτύρων που έχουν σκοτωθεί από τον στρατό κατοχής από τις αρχές του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 28.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα