ΑΘΗΝΑ
16:38
|
04.05.2024
Έρευνα διέταξε η κυβέρνηση ενός ινδικού κρατιδίου τη Δευτέρα μετά την κατάρρευση τμήματος της υπό κατασκευή γέφυρας πάνω από τον ποταμό Γάγγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα διέταξε η κυβέρνηση ενός ινδικού κρατιδίου τη Δευτέρα μετά την κατάρρευση τμήματος της υπό κατασκευή γέφυρας πάνω από τον ποταμό Γάγγη. Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που η κατασκευή καταρρέει μέσα σε έναν χρόνο.

Δεν υπήρχαν άνθρωποι ή οχήματα πάνω στη γέφυρα την στιγμή της κατάρρευσης, σύμφωνα με το Al Arabiya. Βίντεο από την κατάρρευση έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτοί που θα βρεθούν ένοχοι δεν θα γλυτώσουν», δήλωσε ο εκλεγμένος αξιωματούχος του κρατιδίου Μπιχάρ, Νίτις Κουμάρ.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε καταρρεύσει ένα τμήμα της γέφυρας, η οποία κατασκευάζεται εδώ και 9 χρόνια, στην άλλη της πλευρά.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Bharatiya Janata, επίκρινε την κατάρρευση της γέφυρας. Ο εκπρόσωπος του BJP Shehzad Poonwalla τη χαρακτήρισε ως «τη γέφυρα της διαφθοράς».

Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 2014, αλλά υπέστη καθυστερήσεις. Ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί αργότερα φέτος και θα συνέδεε την πόλη Μπαγκαλπούρ με την Καγκάρια, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτνα, της πρωτεύουσας της πολιτείας. Το κόστος της ανέρχεται σε 17 δισεκατομμύρια ρουπίες (208 εκατομμύρια δολάρια).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα