ΑΘΗΝΑ
03:33
|
10.05.2024
Ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ, που δίνει τα επιδόματα αναπηρίας, είναι μειωμένος κατά 185 εκατομμύρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Ιουνίουστις 12.30 μ.μ. στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ, Ακαδημίας 22, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τα «σφαγεία» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

«Παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες μας, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αρνήθηκε να δικαιώσει, μια σειρά συναδέλφους και συναδέλφισσες αλλά και ένα παιδί με αναπηρία, που κατάφορα έχουν αδικηθεί από τις αποφάσεις των σφαγείων των ΚΕΠΑ», καταγγέλλει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι « βγαίνουν συνεχώς αποφάσεις, με ανοιχτά προκλητικό τρόπο αλλά και πολλές φορές με επιστημονικά επιτηδευμένο τρόπο, που μειώνουν, κόβουν επιδόματα και συντάξεις από μια σειρά συναδέλφισσες και συναδέλφους».

«Άλλωστε, εκ των προτέρων έχουν πάρει τα μέτρα τους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση όπου υπογραμμίζεται πως ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ, που δίνει τα επιδόματα αναπηρίας, είναι μειωμένος κατά 185 εκατομμύρια και τονίζεται ότι «η έκθεση της Κομισιόν απαιτεί νέες περικοπές για να πιαστούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης» και γίνεται λόγος για σφαγή των δικαιωμάτων των αναπήρων προκειμένου να επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα.

«Δεν θα γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο, για κάθε συναδέλφισσα. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς. Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί», τονίζει η ΣΕΑΑΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα