ΑΘΗΝΑ
17:59
|
05.12.2023
Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, ενώ η μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο καθυστέρησε και λόγω έργων που έκλειναν τους δρόμους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα οδυνηρό περιστατικό που αποκαλύπτει τη τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας σημειώθηκε στην Κω, όταν γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Η 63χρονη γυναίκα βρισκόταν σε πάρτι, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως οι φίλοι της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά, γιατί τόσο το ασθενοφόρο όσο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό.

Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος, αλλά ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το όχημα καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

Ο άνθρωπος που τη μετέφερε, ορθοδοντικός στο επάγγελμα, έκανε γνωστό το σοκαριστικό περιστατικό με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας πως προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει στην ζωή, αλλά μάταια. Γνωστοποίησε μάλιστα πως τη μετέφερε συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας που προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο.

Η ανάρτησή του:

Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες, ο εκπρόσωπος της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου: «Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Πολιτισμού – τουρισμού κος Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό σημείωσε:

«Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η κατάσταση της υγείας στην Κω! Ο θάνατος μιας γυναίκας που ξεψύχησε στην καρότσα φορτηγού καθώς δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού με ασθενοφόρο, την Κυριακή 4 Ιουνίου, αναδεικνύει την ολοκληρωτική πλέον εγκατάλειψη του τομέα της υγείας στην Κω.

Εν έτει 2023 μια γυναίκα που έχριζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης αντί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο και με την απαραίτητη συνοδεία, κατέληξε δυστυχώς πάνω σε μια καρότσα, συνοδεία ενός ήρωα ορθοδοντικού που σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ντρέπεται που δεν κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή! Αντί να ντρέπονται οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που ευθύνονται για αυτή την τραγική κατάσταση!

Αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες, τραγικά γεγονότα όπως αυτό, έρχονται να αποδείξουν με τον χειρότερο τρόπο πως η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί προκλητικά πλέον για την υγεία και την περίθαλψη των νησιωτών. Παρά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κω πριν από ένα χρόνο δια στόματος μάλιστα του κ. Μητσοτάκη, ουδεμία ουσιαστική εξέλιξη υπάρχει. Αντιθέτως βλέπουμε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας που κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, άνθρωποι να πεθαίνουν σε καρότσες φορτηγών! Συνθήκες δηλαδή τριτοκοσμικής χώρας.

Το επιτελικό κράτος σε πλήρη ανάπτυξη πλήρως αποδιοργανωμένο. Σαν σκηνή από αρχαία τραγωδία ο Ιπποκράτης ο πατέρας της Ιατρικής θα αναφωνούσε “Αιδώς Αργείοι”!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Politico θυμάται την Καϊλή και το Qatargate

Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα Σκόπια

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τη Χαν Γιουνίς

Η Χαμάς ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας οργάνωσης στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα