ΑΘΗΝΑ
02:47
|
24.09.2023
«Δεν βλέπω γιατί ο πολίτης που μας εμπιστεύτηκε θα αλλάξει τη γνώμη του … Ενδεχομένως να μπορέσουμε να κερδίσουμε και κάποιους διστακτικούς» είπε. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν βλέπω γιατί ο πολίτης που μας εμπιστεύτηκε θα αλλάξει τη γνώμη του … Ενδεχομένως να μπορέσουμε να κερδίσουμε και κάποιους διστακτικούς»  τόνισε απόψε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά απάντησε ότι η Άγκυρα έχει σήμερα «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα υπηρεσιακή». Πρόσθεσε πως εάν είχαν γίνει οι εκλογές με ενισχυμένη αναλογική θα είχαμε ήδη τώρα και εμείς ισχυρή κυβέρνηση.

«Πράγματι υπήρχε τους τελευταίους μήνες βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το συγκρατώ ως θετικό. Θα ήθελα μια συνάντηση με τον κ. Ερντογάν για να επαναπροσδιορίσουμε τον οδικό χάρτη στον οποίο θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θα το επιδιώξει σε περίπτωση που γίνει ξανλά πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η επαναπροσέγγιση Ελλάδος και Τουρκίας περνάει από συνολική θεώρηση της σχέσης της Τουρκίας με τη Δύση. Εμείς έχουμε ακολουθήσει συνεκτική εξωτερική πολιτική. Επιμείναμε ταυτόχρονα στην ανάγκη δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής. Η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία διαφορά για την οποία θα μπορούσε να πάει στη Χάγη, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Η Ελλάδα δεν συζητά ζητήματα στρατικοποίησης των νησιών ή κυριαρχίας. Θα πρέπει η Τουρκία να επανέλθει στην πολιτική των προηγούμενων ετών. Μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να προσθέτει η Τουρκία ζητήματα που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει» κατέληξε.

Σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα μας «έχει υποχρέωση να ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της γιατί έχουμε δίπλα μας μεγαλύτερο και γεωπολιτικά απρόβλεπτο γείτονα». Και συνέχισε:

«Πετύχαμε να αλλάξουμε την ισορροπία σε ότι αφορά την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. Στον αέρα τα πράγματα έχουν αλλάξει τελείως σε σχέση με πριν από 4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία αποκλείεται να αποκτήσει f35 και εμείς έχουμε έγκριση να τα αποκτήσουμε. Η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τα f16 και εμείς έχουμε Rafale».

Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη και την Ξάνθη είπε ότι είναι θέμα του κ.Τσίπρα αν θέλει να τους κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του. «Το ζήτημα δεν είναι αν η Ροδόπη είναι ροζ ή γαλάζια, αλλά είναι μείζον ζήτημα να γνωρίζουμε ότι το τουρκικό προξενείο στηρίζει τους υποψηφίους, να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και να τους κρατά. Μιλάμε για κοινό μυστικό» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία είπε πως είναι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και η μείωση του ΦΠΑ, αλλά «ως τελευταία προτεραιότητα και οριζόντια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα