ΑΘΗΝΑ
06:08
|
28.04.2024
Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει την πρόσφατη εκτίμηση του ΠΟΥ ότι μία νέα πανδημία μπορεί να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και «άγνωστη νόσο Χ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το μελλοντικό κίνδυνο πανδημίας από μία «άγνωστο νόσο Χ» συζητήθηκε σήμερα στην τακτική επιστημονική συνάντηση του ΕΟΔΥ.

 Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η πανδημία covid-19 δε συνιστά «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη» αλλά παραμένει απειλή για τη δημόσια υγεία, όπως και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως για παράδειγμα ο αιμορραγικός ιός Έμπολα και οι ιοί της γρίπης των πτηνών.

Αναφέρεται επίσης πως ο ΠΟΥ είχε επισημάνει προσφάτως την πιθανότητα μια νέα πανδημία να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και «άγνωστη νόσο Χ», που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταλήγει ως εξής:

Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για γνωστά και άγνωστα πιθανά αίτια μελλοντικής πανδημίας είναι χρήσιμο να ερμηνεύονται και να επικοινωνούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της εγρήγορσης και ετοιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα