ΑΘΗΝΑ
09:43
|
04.05.2024
Εκκλήσεις των ινδικών αρχών προς τις οικογένειες των θυμάτων ώστε να ταυτοποιηθούν οι σοροί που βρίσκονται στα αζήτητα μετά το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ινδικές αρχές απηύθυναν θερμές εκκλήσεις στις οικογένειες την Τρίτη για να βοηθήσουν στον εντοπισμό περισσότερων από 100 αζήτητων σορών που φυλάσσονται σε νοσοκομεία και νεκροτομεία μετά τον θάνατο 275 ανθρώπων στο πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες.

Η καταστροφή σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ένα επιβατικό τρένο χτύπησε ένα ακινητοποιημένο εμπορευματικό τρένο, πήδηξε τις γραμμές και χτύπησε ένα άλλο επιβατικό τρένο που περνούσε στην αντίθετη κατεύθυνση κοντά στην περιοχή Μπαλασόρε στην ανατολική πολιτεία Οντίσα.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων και τον καθαρισμό και την επισκευή της γραμμής, τα τρένα ξανάρχισαν να κινούνται πάνω από αυτό το τμήμα της γραμμής το βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 100 πτώματα δεν είχαν ακόμη ταυτοποιηθεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο Μπίτζει Κουμάρ Μουχαπάτρα, διευθυντής υγείας της Οντίσα, είπε ότι οι αρχές προσπαθούσαν να προμηθευτούν παγωμένα δοχεία για να βοηθήσουν στη διατήρηση των σορών.

«Μέχρι να ταυτοποιηθούν δεν μπορεί να γίνει νεκροψία», είπε ο Μοχάπατρα, εξηγώντας ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της πολιτείας Οντίσα δεν μπορεί να γίνει νεκροψία σε ένα αζήτητο σώμα μέχρι να περάσουν 96 ώρες.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της κρατικής πρωτεύουσας Μπουμπανεσβαρ, το All India Institute of Medical Sciences (AIMS), μεγάλες οθόνες τηλεόρασης έδειχναν φωτογραφίες των νεκρών για να βοηθήσουν τις απελπισμένες οικογένειες που ψάχνουν σε νοσοκομεία και νεκροτομεία για φίλους και συγγενείς.

Έγινε μια λεπτομερής λίστα με διακριτικά χαρακτηριστικά για κάθε σώμα, αλλά οι συγγενείς μπορούσαν πρώτα να δουν φωτογραφίες, όσο φρικιαστικές κι αν ήταν, για να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Τα τρένα είχαν επιβάτες από πολλές πολιτείες και αξιωματούχοι από επτά πολιτείες βρίσκονται στο Μπαλασόρε για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραλάβουν τις σορούς και να μεταφέρουν τους νεκρούς στα σπίτια τους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το Συμβούλιο Σιδηροδρόμων της Ινδίας συνέστησε στο ομοσπονδιακό Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CBI) να αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, ενώ μια ξεχωριστή έρευνα, με επικεφαλής τον Α. Μ. Τσαουντχάρι, επίτροπο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων για τον νοτιοανατολικό κύκλο, ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η ομάδα του CBI θα φτάσει στο σημείο την Τρίτη και θα ξεκινήσει την έρευνά της.

Η σιδηροδρομική αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για εγκληματική αμέλεια, χωρίς να κατονομάσει υπόπτους.

Μια αστοχία σήματος ήταν η πιθανή αιτία της καταστροφής, σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, τα οποία έδειξαν ότι το Coromandel Express, με κατεύθυνση νότια προς Τσενάι από την Καλκούτα, απομακρύνθηκε από την κύρια γραμμή και εισήλθε σε τροχιά – μια πλευρική γραμμή που χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των τρένων – στον αριθμό 128 χλμ/ώρα (80 μίλια/ώρα), πέφτοντας πάνω στο ακίνητο εμπορευματικό τρένο.

Αυτή η σύγκρουση έκανε τον κινητήρα και τα πρώτα τέσσερα ή πέντε βαγόνια του Coromandel Express να ξεφύγουν από τις γραμμές, να γκρεμίσουν και να χτυπήσουν τα δύο τελευταία βαγόνια του τρένου Yeshwantpur-Howrah που κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση με 126 km/h στη δεύτερη κύρια γραμμή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα