ΑΘΗΝΑ
13:38
|
20.04.2024
Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας στο Κίεβο Αντρίι Κοστίν εκτίμησε πως κινδυνεύουν να βρεθούν σε πλημμυρισμένες περιοχές άλλες 40.000 άνθρωποι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 17.000 αμάχους απομάκρυναν σήμερα οι ουκρανικές αρχές από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει μετά τη μερική κατάρρευση του μεγάλου φράγματος Νόβα Καχόβκα που βρίσκεται στη Νότια Ουκρανία και που καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη, την ευθύνη της οποίας αρνείται τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι πάνω από 80 πόλεις και χωριά απειλούνται με πλημμύρες επαναλαμβάνοντας τις λοιδορίες έναντι της Ρωσίας δίχως να παραθέτει αξιόπιστα στοιχεία και αποδείξεις. Πρόσθεσε επίσης ότι ενημέρωσε σχετικά τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι  για τις συνέπειες της μερικής κατάρρευσης του τεράστιου φράγματος επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες «στη Ρωσία» χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ρωσική πράξη τρομοκρατίας»

Η Ρωσία από την πλευρά της εξακολουθεί να απορρίψει σθεναρά τις κατηγορίες πως ευθύνεται εκείνη για την κατάρρευση του φράγματος.

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας στο Κίεβο Αντρίι Κοστίν εκτίμησε πως κινδυνεύουν να βρεθούν σε πλημμυρισμένες περιοχές άλλες 40.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 25.000 βρίσκονται σε έδαφος υπό ρωσικό έλεγχο.

Το φράγμα Νόβα Καχόβκα είναι κρίσιμο για την υδροδότηση και άρδευση της ευρύτερης περιοχής αλλά και την λειτουργία του τεράστιου πυρηνικού συγκροτήματος Ζαπορίζια. Μεταφέρει επίσης ζωτικές ποσότητες νερού στην Κριμαία που έχει προσαρτηθεί εδώ και μερικά χρόνια από τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα