ΑΘΗΝΑ
07:47
|
03.05.2024
Το φόρουμ με τίτλο «Θρησκευτικοί ηγέτες για την ειρήνη» ήταν αφιερωμένο στην Η΄ Συνέλευση των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Θρησκευτικοί ηγέτες για την ειρήνη» πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «The David Citadel Hotel» στην Ιερουσαλήμ. Η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στην Η΄ Συνέλευση των Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών.

Στις εργασίες του φόρουμ συμμετείχαν θρησκευτικοί ηγέτες, μέλη της Κνέσετ (Κοινοβουλίου) του Ισραήλ, της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου του Καζακστάν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ακαδημαϊκών κύκλων, της τοπικής κοινωνίας και ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης.

Με χαιρετιστήρια ομιλία άνοιξε τη συνεδρία εκπροσωπώντας το Καζακστάν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Ν. Ναζαρμπάγεφ για την Ανάπτυξη του Διομολογιακού και Διαπολιτιστικού Διαλόγου»,  πρέσβης Μπ. Σαρσενμπάγεφ.

Ακολούθησε η εισήγηση ενώπιον της ολομέλειας των παρευρισκομένων του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεοφίλου Γ΄.

Μεταξύ των ομιλητών και μετεχόντων στο φόρουμ ήταν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του Ισραήλ, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων κ.ά.

Με πρόσκληση του πρέσβεως της Δημοκρατίας του Καζακστάν στο Ισραήλ Σ. Μπουρσακόφ εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στο Ισραήλ παρουσίασε εισήγηση για τον ρόλο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο διαθρησκειακό και διεθνικό διάλογο ο γραμματέας της Αποστολής ηγούμενος Νίκων Γκολόφκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα