ΑΘΗΝΑ
17:28
|
01.05.2024
Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ καλεί σε διαδήλωση Τετάρτη 7 Ιούνη στις 18:30 στην Πλατεία του Γκύζη καταγγέλλοντας ενέδρα σε βάρος αγωνιστή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ καταγγέλλει την ενέδρα ενάντια σε μέλος της ομάδας την Πέμπτη 25 Μαΐου, κάτι που όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, αποτελεί στοχοποίηση της Λαϊκής Δράσης του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου» και του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ.

Για τον λόγο αυτό, καλεί σε διαδήλωση σήμερα Τετάρτη 7 Ιούνη στις 18:30 στην Πλατεία του Γκύζη, ώστε «να πιαστούμε αλυσίδες και να πλημμυρίσουμε το Γκύζη με την λαϊκή-αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική μας ενότητα απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και τους τιμητές των ναζιστικών ταγμάτων του Azov».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ καταγγέλλει την φασιστική-παρακρατική ενέδρα ενάντια σε συναγωνιστή μας την Πέμπτη 25 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του λαού του Ντονμπάς.

Η πισώπλατη ενέδρα πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι του συναγωνιστή μας, καθώς επέστρεφε από την εκδήλωση, παραπέμποντας σε εποχές που το παρακράτος οργίαζε ενάντια σε κομμουνιστές, αριστερούς, αντιιμπεριαλιστές, αντιφασίστες, δημοκρατικούς ανθρώπους, αναρχικούς-αναρχικές, μετανάστες-μετανάστριες

Η επίθεση αποτελεί στοχοποίηση της Λαϊκής Δράσης του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου», του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ (σχημάτων που συμμετέχει ο συναγωνιστής μας) όσο και της ίδιας της μαχητικής αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής δράσης και παρακαταθήκης του συναγωνιστή μας μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Κυρίαρχα, ωστόσο, αποτελεί μια επίθεση συνολικά απέναντι στο εργατικό-λαϊκό, αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα, σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια ανεξαρτήτου της ιδεολογικής και πολιτικής του αναφοράς.

Η επίθεση δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το γενικό κλίμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται προ των πυλών, την υποστήριξη σύσσωμης της Δύσης στο Ναζι-Φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και την τροφοδότηση της ανόδου του ναζι-φασισμού τόσο στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις της Δύσης όσο και σε χώρες υποτακτικές του Ευρωνατοϊκού Άξονα, όπως η Ελλάδα.

Το φασιστικό παρακράτος του τόπου μας αποτελεί παραδοσιακά το μακρύ χέρι του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, μια ιστορική διαδικασία που διαπερνάει συλλογικά τον δωσιλογικό χαρακτήρα της ντόπιας άρχουσας τάξης σαν υποτακτική της μίας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής δύναμης.

Είναι αντικειμενικό, πως για τα συμφέροντα των Αμερικάνων και Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών, το φασιστικό παρακράτος θα παίξει τον ρόλο της παράλληλης καταστολής απέναντι στον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, τις πολιτικές οργανώσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που θα αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και υποταγή της χώρας στον αμερικανονατοϊκό άξονα.

Καλούμε τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, κάθε αντιφασίστα, αντιιμπεριαλιστή και προοδευτικό άνθρωπο, να καταδικάσει την επίθεση απέναντι στον συναγωνιστή μας και να χτίσουμε από κοινού λαϊκό τείχος υπεράσπισης απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Καλούμε σε παλλαϊκή-πανεργατική συμμετοχή στην διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής-παρακρατικής ενέδρας την Τετάρτη 7 Ιούνη στις 18:30 στην Πλατεία του Γκύζη, να πιαστούμε αλυσίδες και να πλημμυρίσουμε το Γκύζη με την λαϊκή-αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική μας ενότητα απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και τους τιμητές των ναζιστικών ταγμάτων του Azov.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα