ΑΘΗΝΑ
22:47
|
27.04.2024
Συνελήφθη 19χρονος και αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν, το βράδυ της Τρίτης στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που στέκονταν έξω από σχολείο κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης μαθητών.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές συνέλαβαν αρχικά δύο άτομα, αλλά αργότερα ο ένας αφέθηκε ελεύθερος καθώς αποδείχθηκε ότι δεν εμπλέκεται στο περιστατικό. Ο άλλος – ένας 19χρονος που οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μπορεί να γνώριζε ένα από τα θύματα και να είχε τέσσερα πιστόλια – κρατήθηκε το βράδυ της Τρίτης και η αστυνομία αναμένεται να απαγγείλει εναντίον του δύο κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού.

ΟΙ νεκροί είναι ένας 18χρονος μαθητής που αποφοίτησε την Τρίτη και ένας 36χρονος που παρακολούθησε την τελετή αποφοίτησης στο σχολείο που βρίσκεται σε πάρκο στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια.

Εκτός από τους δύο νεκρούς, άλλοι πέντε –ένα 14χρονο αγόρι και τέσσερις άνδρες ηλικίας από 31 έως 58– τραυματίστηκαν από σφαίρες και νοσηλεύονται σε κατάσταση που δεν θεωρείται απειλητική για τη ζωή τους.

Η τελετή αποφοίτησης είχε ολοκληρωθεί και οι απόφοιτοι βρίσκονταν έξω για να βγάλουν φωτογραφίες με τις οικογένειές τους όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, σύμφωνε με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που στο πάρκο βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή από το σημείο, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα