ΑΘΗΝΑ
16:42
|
28.04.2024
Για 70 άτομα κάνουν λόγο οι Αρχές, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που ελπίζουν να περάσουν στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών που προσπαθούν, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει κατέβει και οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή υποστηρίζει ότι έχουν εντοπιστεί συνολικά 330 άτομα χωρισμένα σε τρεις ομάδες, τα οποία αναζητούν τρόπο να περάσουν τα σύνορα στην περιοχή της Νέας Βύσσας.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΜΚΟ και διευκρινίζουν ότι η ενημέρωση που έχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι πως πρόκειται για περίπου 70 άτομα.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον απεγκλωβισμό 91 ατόμων, ανάμεσά τους 25 γυναίκες και 34 παιδιά, από νησίδα στην περιοχή Μαρασιά, οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση για κινήσεις Τούρκων λαθρέμπορων που εγκαταλείπουν αβοήθητους πρόσφυγες στην περιοχή.

Καθώς οι πληροφορίες θέλουν τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται, χθες Τρίτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης είχα συνομιλία για το ζήτημα με τον νεοορισθέντα Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα