ΑΘΗΝΑ
00:15
|
20.04.2024
Το «καστ» της Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι κινητοποιείται για αυξήσεις στους μισθούς, λίγο αφότου η Euro Disney Associés ανακοίνωσε κέρδη που αποτελούν ρεκόρ δεκαετίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενοι στη Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, απεργώντας χθες και απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις που να επαρκούν τουλάχιστον για να ισοσκελίσουν τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, σε μια περίοδο όπου η εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκο καταγράφει ρεκόρ κερδών.

Τα μέλη του καστ, όπως ονομάζονται, απαιτούν αύξηση του μηνιαίου μισθού κατά 200 €, αύξηση στα μπόνους χρόνου υπηρεσίας και αυξημένη αμοιβή για την εργασία τις Κυριακές.

Οι διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, έχουν αναστατώσει τις καθημερινές παρελάσεις και τα σόου, «ενοχλώντας» τους επισκέπτες του πάρκου. Οι διεκδικήσεις του κινητοποιούμενου προσωπικού παρουσιάζονται και τεκμηριώνονται στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης DLP Report, ο οποίος στοχεύει στην ενημέρωση των επισκεπτών για την κατάσταση, καλώντας για υποστήριξη προς τα μέλη του καστ.

Η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού αναγνώρισε την προγραμματισμένη απεργία και δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για πιθανές διακοπές σε παραστάσεις και δραστηριότητες. Η δήλωση διαβεβαιώνει τους επισκέπτες ότι τα πάρκα και τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά και ζητείται συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε.

Η εταιρεία έχει επίσης εφαρμόσει ευέλικτους όρους κράτησης, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αναβάλουν την επίσκεψή τους ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν τα εισιτήριά τους ήταν για την ημερομηνία απεργίας.

Η συνεργάτιδα του Forbes Κάρολαϊν Ριντ υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τις μαύρες μέρες πριν από μια δεκαετία, τα προβλήματα που μαστίζουν τους εργαζόμενους σήμερα μπορεί να έχουν λιγότερο σχέση με τα μισθολογικά της Ντίσνεϋλαντ και περισσότερο με τον υπερβολικό πληθωρισμό, ο οποίος έχει μειώσει την αξία των αποδοχών των εργαζομένων.

«Ο μέσος ετήσιος μισθός στη Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού αυξήθηκε κατά 12,8% ετησίως από το 2020 και έφτασε το ρεκόρ των 52.825 δολαρίων (49.256 ευρώ) το 2022», έγραψε η Ριντ. «Ήταν 28,4% υψηλότερο από ό,τι μια δεκαετία νωρίτερα και δεν σταματά εκεί καθώς οι εργαζόμενοι της Disneyland του Παρισιού φέρεται να έλαβαν περαιτέρω αύξηση μισθού 5,5% στις αρχές του τρέχοντος έτους».

Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης απαιτεί υψηλότερους μισθούς για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου. Τα μέλη του καστ είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνοντας ότι η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού πρέπει να ανταποκριθεί κατάλληλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού, και συγκεκριμένα η Euro Disney Associés, η εταιρεία λειτουργίας της, σημείωσε λειτουργικά κέρδη 51 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 – τα υψηλότερα της δεκαετίας. Αυτό το υψηλό δεκαετίας επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της απότομης αύξησης των εσόδων, ένα ρεκόρ 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο καλύπτει το εντυπωσιακό 78,8% των συνολικών εσόδων από όλα τα διεθνή θεματικά πάρκα της Disney.

Καθώς η απεργία συνεχίζεται, η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της νέας της παράστασης, «TOGETHER: A Pixar Musical Adventure», τον Ιούλιο. Η συγκυρία εκτιμάται πως ίσως αποτελεί μια ευκαιρία για τους διαδηλωτές να αποκτήσουν ορατότητα και να πιέσουν αποτελεσματικότερα τη διοίκηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα