ΑΘΗΝΑ
06:14
|
26.04.2024
Το ότι καθυστερεί επί πέντε ώρες να βρεθεί ασθενοφόρο αρκεί για να καταδειχθεί ο κίνδυνος που συνιστά για τους πολίτες η διάλυση του ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, στις 12:30 έχει προγραμματίσει το ΜέΡΑ25 αντιδρώντας στους θανάτους δύο γυναικών ηλικίας 63 και 19 ετών σε Κω και Νέα Μάκρη, μέσα στο τελευταίο 48ωρο, λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και της διαρκούς υποβάθμισης κρίσιμων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 επισημαίνει πως αυτά τα δύο τραγικά περιστατικά δεν είναι τυχαία συμβάντα αλλά «το πραγματικό πρόσωπο της διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας μετά από τρία καταστροφικά μνημόνια, που άφησαν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ παντελώς υποστελεχωμένα, χωρίς επαρκή ασθενοφόρα, εξοπλισμό και υποδομές».

Και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Το ότι καθυστερεί επί πέντε ώρες να βρεθεί ασθενοφόρο για να μεταφέρει μια έγκυο κοπέλα δίπλα στην πρωτεύουσα, αρκεί για να καταδειχθεί ο κίνδυνος που συνιστά για τους πολίτες η διάλυση του ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, ένα νησί όπως η Κως, με πάνω από 37.000 κατοίκους και ξέφρενη τουριστική δραστηριότητα, εξυπηρετείται από ένα και μοναδικό ασθενοφόρο και δύο διασώστες. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, υπερκέρδη για τα ολιγαρχικά παράσιτα, καμένη γη για τη δημόσια υγεία και τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνίας.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι δαπάνες για την Υγεία σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2024-2027 θα μειώνονται κάθε έτος σε σχέση με το 2023: -9,28% το 2024, -9,05% το 2025, -9,19% το 2026 και -14,02% το 2027. Ενώ σε πραγματικές τιμές η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ακόμα και η αισιόδοξη εκτίμηση του ΥπΟικ μιλάει για πληθωρισμό 2% για κάθε χρόνο, μέχρι το 2027!».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά πως το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ένας νέος γύρος λιτότητας που θα φέρει από το 2024 η επαναφορά των πρωτογενών πλεονασμάτων, μετά από 3 χρόνια «δημοσιονομικής χαλάρωσης» λόγω πανδημίας και πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα