ΑΘΗΝΑ
02:09
|
24.09.2023
Σε κάποιους από τους λογαριασμούς του Instagram υπάρχουν παιδιά που εμφανίζονται διαθέσιμα για προσωπικές «συναντήσεις» επί πληρωμή. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Instagram (θυγατρική της εταιρίας Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ) συμβάλει στη σύνδεση και την προώθηση ενός τεράστιου δικτύου λογαριασμών που είναι απροκάλυπτα αφιερωμένοι στην προμήθεια σεξουαλικού περιεχομένου για ανηλίκους θυμίζοντας περισσότερο ένα «σούπερ μάρκετ για παιδόφιλους». Σε αυτό καταλήγει εκτενές άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, βάση στοιχείων έρευνας που της παρήχαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και του πανεπιστημίου Αμχερστ της Μασσαχουσέτης, μεταξύ των οποίων ο Άλεξ Στάμος, πρώην μεγαλοστέλεχος του Facebook.

Σύμφωνα με το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της  WSJ, oι αλγόριθμοί του τις προωθούν, καθώς το Instagram συνδέει και καθοδηγεί τους «παιδόφιλους» ώστε να έχουν πρόσβαση σε πωλητές ανάλογου περιεχομένου μέσω συστάσεων για «εξειδικευμένα ενδιαφέροντα». 

Ειδικότερα οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων διαπίστωσαν πως το Instagram επιτρέπει  στους χρήστες να αναζητήσουν hashtags όπως #pedowhore (παιδοπόρνη) και #preteensex (προεφηβικό σεξ) συνδέοντάς τους με λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους όρους για να διαφημίσουν υλικό παιδικού σεξ, που διαθέτουν προς πώληση, με τον ισχυρισμό ότι «διευθύνονται» από τα ίδια τα παιδιά.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί του Instagram που προσφέρουν πώληση παράνομου σεξουαλικού υλικού γενικά δεν το δημοσιοποιούν ανοιχτά, αλλά αναρτούν «μενού» σχετικού περιεχομένου.

Από την άλλη, πάλι, υπάρχουν ορισμένοι λογαριασμοί καλούν τους αγοραστές να αναθέσουν συγκεκριμένες πράξεις, ενώ σε άλλα μενού συμπεριλαμβάνονται τιμές για βίντεο με παιδιά που «βλάπτουν τον εαυτό τους», ακόμα  και εικόνες κτηνοβασίας από ανήλικους. Οι ερευνητές του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ τονίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν παιδιά που εμφανίζονται διαθέσιμα για προσωπικές «συναντήσεις» επί πληρωμή. 

Μπροστά σε αυτό το νοσηρό και επικίνδυνο φαινόμενο, η Μeta η Meta αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα διαβεβαιώνοντας ότι έχει συγκροτήσει «εσωτερική ομάδα εργασίας» για την αντιμετώπισή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα