ΑΘΗΝΑ
16:49
|
03.05.2024
Ο σιδηροδρομικός συρμός διερχόταν από σήραγγα κοντά στην πόλη Ίνσμπρουκ όταν εναέριο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρισμού κόπηκε προκαλώντας τη φωτιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 150 τρένου απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από αυτό χθες Τετάρτη το βράδυ εξαιτίας πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια διέλευσής του από υπόγεια σήραγγα, κοντά στο Φρίτσενς, ανατολικά του Ίνσμπρουκ στην περιοχή του Τιρόλου στις Άλπεις.

Περίπου 33 επιβάτες υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, πιθανόν εξαιτίας εισπνοής καπνού, διευκρίνισε η αστυνομία της περιοχής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σιδηροδρομικός συρμός με προορισμό το Αμβούργο (Γερμανία) και το Άμστερνταμ (Ολλανδία) διερχόταν από σήραγγα κοντά στην πόλη Ίνσμπρουκ, στις αυστριακές Άλπεις, χθες βράδυ όταν εναέριο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρισμού κόπηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας ÖBB, των αυστριακών σιδηροδρόμων.

Πέρα από επιβάτες, το τρένο μετέφερε οχήματα και το ένα πήρε φωτιά λόγω της πτώσης του κομμένου καλωδίου, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

«Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 22:19 [τοπική ώρα· 23:19 ώρα Ελλάδας] και η εσπευσμένη απομάκρυνση των επιβατών τερματίστηκε στις 23:40 [00:40]», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το τρένο της ÖBB αναχώρησε από τη Βιέννη χθες Τετάρτη το βράδυ κι αναμενόταν στο Άμστερνταμ το πρωί.

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες μας, υπάρχουν συνολικά 33 άτομα με ελαφρά τραύματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για περαιτέρω αξιολόγηση», ανέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση του Τιρόλου σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τοπική ώρα. «Συνολικά περίπου 700 υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε υπηρεσία επί τόπου».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπερντ Νόγκλερ είπε επίσης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι από όσο γνωρίζει, κανείς δεν πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα