ΑΘΗΝΑ
18:50
|
08.05.2024
Σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον νεαρών που πετούσαν πέτρες σε μια σπάνια επιχείρηση των κατοχικών δυνάμεων στην πόλη που φιλοξενεί την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία, τρεις με τραύματα από σφαίρες, καθώς ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστίνιων νεαρών που πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια επιδρομής των κατοχικών δυνάμενων στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μια μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική αυτοκινητοπομπή σχεδόν 100 οχημάτων έφτασε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο κέντρο της Ραμάλα η οποία φιλοξενεί την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής και δεν αποτελεί συχνά πεδίο δράσης των κατοχικών δυνάμεων, προκαλώντας αντιδράσεις και συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, που ισχυρίζονται ότι σκοπός της αυτοκινητοπομπής ήταν η κατεδάφιση του  σπιτιού ενός υπόπτου για βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ πέρυσι, εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, ενώ χρησιμοποίησαν και πραγματικά πυρά, εναντίον νεαρών Παλαιστινίων νεαρών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε επίσης από ισραηλινές δυνάμεις, φέροντας στη μνήμη της δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Ακλεχ, ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγεται ο Παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ Μουμέν Σουμρέινο οποίος επλήγη στο κεφάλι από σφαίρα από καουτσούκ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Η κατεδάφιση των σπιτιών των μαχητών αποτελεί συλλογική τιμωρία που εμπίπτει στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται από την κατοχή εναντίον του λαού μας», δήλωσε ο Αμπντέλ Φατάχ Ντόλα εκ μέρους της Φατάχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Άγιοι Ανάργυροι: ΕΔΕ για τη δολοφονία της 28χρονης-Σε ποιους καταλογίζουν ευθύνες

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στην οδό Βεντήρη στο Χίλτον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα