ΑΘΗΝΑ
07:59
|
06.05.2024
Για πρώτη φορά θεσπίζεται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, όπως ζητούσαν εδώ και χρόνια χώρες όπως η Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση συμφώνησαν απόψε οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο.

Σε ανακοίνωση της προεδρεύουσας Σουηδίας αναφέρεται το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ως εξής:

«Οι υπουργοί μόλις συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση σχετικά με τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου. Αυτοί οι φάκελοι αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης του συστήματος ασύλου της ΕΕ και είναι το κλειδί για μια καλή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης. Η σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια πολλών προεδριών συνέβαλε στο αποτέλεσμα που πετύχαμε σήμερα».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως για πρώτη φορά θεσπίζεται υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης (όπως ζητούσαν εδώ και χρόνια χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα).

Ενθουσιασμένος με την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο Τουίτερ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα «ιστορική» αναφέροντας:

«Μια ιστορική μέρα! Οι Υπουργοί Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν σήμερα και υιοθέτησαν μια σταθερή βάση για διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε δύο από τις βασικές προτάσεις μας για το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Σήμερα δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε. Μετά από χρόνια αποτυχιών, δείξαμε ότι, όσον αφορά τη μετανάστευση, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα