ΑΘΗΝΑ
06:08
|
07.05.2024
Είχε προτείνει να μη δίνεται αγωγή σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και να γίνεται επιλογή ασθενών επειδή… τα έξοδα είναι «πάρα πολλά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τετριμμένη δικαιολογία της δήθεν «παρερμηνείας» και «διαστρέβλωσης» των προκλητικών δηλώσεων που έκανε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προτείνοντας να μη δίνεται αγωγή σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και να γίνεται επιλογή ασθενών επειδή… τα έξοδα για τους ασθενείς είναι «πάρα πολλά» χρησιμοποίησε σήμερα ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Εύβοια και καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός.

Αίσθηση ωστόσο δεν προκάλεσαν μόνο οι πρωινές απαράδεκτες δηλώσεις του Πνευματικού αλλά το γεγονός πως αναγκάστηκε να κάνει «διορθωτική» δήλωση, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μόνο αφού τον «κατσάδιασε» στο τηλέφωνο ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης που του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του αν όχι για λόγους ουσίας, έστω για λόγους εύλογων εντυπώσεων σε σχέση με τα πραγματικά σχέδια του (έως πρότινος κυβερνώντος) κόμματος στον τομέα της δημόσιας υγείας. Κατόπιν αυτής της επικοινωνίας ο Πνευματικός δημοσιοποίησε την ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση, βγάζοντας περίπου τρελούς όσοι κατάλαβαν τι πραγματικά είπε, αναφέροντας:

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα,  παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν. 

 Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία.  Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα