ΑΘΗΝΑ
06:49
|
27.04.2024
O πρώτος μεγάλος Αμερικανός ακροδεξιός τηλε-ευαγγελιστής θρησκευτικού και πολιτικού φανατισμού και μίσους αποτελεί από σήμερα παρελθόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα πλήρης ημερών, μισαλλοδοξίας και φανατισμού ο Αμερικανός ακροδεξιός τηλε-ευαγγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον που προκαλούσε κατά διαστήματα με τις μισάνθρωπες θέσεις του κατά φεμινιστριών, ομοφυλοφίλων και μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κατά άλλων φυλετικών ή θρησκευτικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ και τις αβάσιμες κατηγορίες του κατά ξένων ηγετών και αξιωματούχων που θεωρούσε «εχθρούς» των ΗΠΑ.

Η είδηση μεταδόθηκε από το κανάλι The Christian Broadcasting Network που ίδρυσε ο ίδιος πριν 60 χρόνια, όπου παρουσίαζε καθημερινά την εκπομπή «The 700 club», την οποία, όπως υποστήριζε, παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο Αμερικανοί τηλεθεατές.

Ο Ρόμπερτσον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση των ακραίων συντηρητικών Χριστιανών και στην εκλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν στην προεδρία των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980.

Το 1988 διεκδίκησε και ο ίδιος το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν τα κατάφερε, προχωρώντας στη συνέχεια στην ίδρυση της οργάνωσης «Χριστιανικός Συνασπισμός» που ήταν γνωστή για την αντίθεσή της στην άμβλωση και τον αγώνα της για την προσευχή στα σχολεία.

Ως τη δεκαετία του 1990 το κανάλι και η κλίκα στελεχών του Πατ Ρόμπερτσον είχαν αναβαθμιστεί σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες άσκησης πολιτικής πίεσης στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ έχοντας (σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times) το 1994 περίπου 4 εκατομμύρια μέλη. Με την αλλαγή του αιώνα όμως έχασε σχεδόν τα μισά μέλη της και μεγάλο μέρος της επιρροής της.

Το 2002, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ισχυρίστηκε βλακωδώς πως οι Μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι από τους Ναζί και τρία χρόνια μετά, το 2005, πρότεινε να δολοφονηθεί ο τότε Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που τον κατηγορούσε ότι χρηματοδοτούσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, ασχέτως εάν τα χρόνια αυτά κατά καιρούς διάφορα αμερικανικά και διεθνή έντυπα στηλίτευαν τις σχέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με τους τζιχαντιστές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα