ΑΘΗΝΑ
05:33
|
17.05.2024
Ο ιδρυτής της ιδιωτικής Στρατιωτικής Ομάδας Wagner μίλησε στο Al Mayadeen English για την Ουκρανία, την Αφρική και την Wagner.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία προμηνύουν μια ουκρανική αντεπίθεση καθώς το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειές του, όπως ήταν αναμενόμενο, είπε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ιδιωτικής Στρατιωτικής Ομάδας Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις του Al Mayadeen English, ώρες μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο μέτωπο είναι η αρχή μιας αντεπίθεσης της Ουκρανίας, η οποία επί του παρόντος εντείνει τις προσπάθειές της όπως αναμενόταν», είπε ο Πριγκόζιν στο Al Mayadeen English σε ηχογράφηση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναμενόμενη ανταπόκριση της Ρωσίας στην πολυαναμενόμενη αντεπίθεση, ο Πριγκόζιν είπε «Θα δούμε στο εγγύς μέλλον πώς θα το αντιμετωπίσει η Ρωσία. Ελπίζω να τα πάει καλά, σε αυτό υπολογίζω».

Των ουκρανικών επιθέσεων που διεξήχθησαν στη Ζαπορίζια είχαν προηγηθεί χτυπήματα πυροβολικού.

Επιπλέον, στις επιθέσεις, σύμφωνα με πλάνα από drone που τραβήχτηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επίθεσης, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2, καθώς και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών M113.

Οι εικόνες αντιπροσωπεύουν την πρώτη οπτική επιβεβαίωση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν άρματα μάχης Leopard 2 στη μάχη.

Πριγκόζιν: Η Wagner δείχνει στους Αφρικανούς πώς να πολεμούν ενάντια στην επιθετικότητα


Απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε το Al Mayadeen English σχετικά με τις επιχειρήσεις της Wagner στην Αφρική, ο ιδρυτής της εταιρείας υπογράμμισε ότι η Wagner παίζει σημαντικό ρόλο στην Αφρική, υποστηρίζοντας ότι δείχνει στον αφρικανικό λαό ότι μπορεί να πολεμήσει ενάντια στην επιθετικότητα των ξένων δυνάμεων.

«Η PMC Wagner δείχνει στους αφρικανικούς λαούς ότι μπορούν να πολεμήσουν ενάντια στην εξωτερική επιθετικότητα, καθώς και ενάντια στις ενέργειες τρομοκρατών και συμμοριών στην Αφρική», είπε ο Πριγκόζιν. «Η Βάγκνερ αποδεικνύει ότι οι αφρικανικοί λαοί μπορούν να προστατευτούν».

Συνέχισε επικρίνοντας την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών στην Αφρική, λέγοντας ότι ο ΟΗΕ και άλλα κράτη δεν εμπλέκονται στην ήπειρο με αυτόν τον τρόπο. «Σκέφτονται μόνο πώς να ρουφήξουν φυσικούς πόρους από το αφρικανικό υπέδαφος».

Η Βάγκνερ είναι παρών στη Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι, μεταξύ άλλων αφρικανικών κρατών των οποίων οι κυβερνήσεις ζήτησαν τη βοήθεια της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας.

Πριγκόζιν: Η Wagner διαφέρει από τις Δυτικές ιδιωτικές στρατιωτικές ομάδες


Ερωτηθείς για τη διαφορά μεταξύ της Wagner και άλλων, Δυτικών PMC, ο Πρισκόζιν υποστήριξε ότι «η PMC Wagner είναι ένας πλήρης στρατός με αεροσκάφη, ελικόπτερα, αεράμυνα κ.λπ.».

«Εάν είναι απαραίτητο να σταματήσει μια σύγκρουση ή η επιθετικότητα κάποιου κάπου, η Wagner PMC μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε εδάφη παρόμοια με το έδαφος του Κονγκό, του Σουδάν και άλλων μεγάλων αφρικανικών χωρών».

Η Βάγκνερ είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στη σύγκορυση στην Ουκρανία δίπλα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και σε άλλα κράτη σε όλη την Αφρική δίπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, αρκετές αμερικανικές PMC φάνηκαν να βρίσκονται στο πεδίο. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πρώην Αμερικανοί πεζοναύτες ίδρυσαν μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, την Mozart Group, η οποία στοχεύει να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες και να συμμετάσχει στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η Μότσαρτ ανέπτυξε στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία τρεις ομάδες βετεράνων των ΗΠΑ, με κάθε ομάδα να συγκεντρώνει σχεδόν 100.000 δολάρια μηνιαίως, σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας, πρώην αξιωματικό των Αμερικανών πεζοναυτών, Άντι Μίλμπερν, ανέφερε το The Intercept.

Αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της Μότσαρτ, Μίλμπερν, διαχειρίστηκε την ομάδα «με τρόπο που έκανε ανώτερους ουκρανούς στρατιωτικούς να παρατηρήσουν πως “δεν μπορεί να πάει σπίτι του και να σταματήσει να σώζει τη χώρα μας”».

(Πηγή: Al Mayadeen English)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα