ΑΘΗΝΑ
10:05
|
01.06.2024
«Αλλάζουμε εν κινήσει, πήραμε το μήνυμα» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επάνω του πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την επιλογή για την θέσπιση του συστήματος της απλής αναλογικής στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας πως ήταν δικό του λάθος.

Χρησιμοποιώντας τη λατινική έκφραση «mea culpa» ο Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση για την απλή αναλογική προσωπικό του λάθος. Κατά τα λοιπά υποστήριξε πως το κόμμα του και ο ίδιος πήραν το μήνυμα από τις κάλπες της 21ης Μάη λέγοντας πως ήταν «ηχηρό».

«Αλλάζουμε εν κινήσει, πήραμε το μήνυμα» είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, μην παραλείποντας στη συνέχεια να εξαπολύσει τα πυρά του κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, επαναλαμβάνοντας πως εξακολουθεί να πανηγυρίζει «λες και ήταν το πρώτο κόμμα, επειδή πήρε τρεις μονάδες παραπάνω από τις εκλογές του 2019».

Άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ για ζητήματα Υγείας, αναφερόμενος στις πρόσφατες απαράδεκτες περιπτώσεις με θανάτους γυναικών σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, επειδή δεν υπήρχαν ή άργησαν να φτάσουν τα ασθενοφόρα. Αξιοποίησε δε και τις πρωινές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού, που φάνηκε αρνητικός στη χορήγηση αγωγής σε καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου επειδή είναι υψηλό το κόστος. Κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τον Σπύρο Πνευματικό από τα ψηφοδέλτια, λέγοντας πως έπραξε το ίδιο με τις επίμαχες δηλώσεις Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Εγώ αυτό έκανα με τον Κατρούγκαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ανατρέποντας το μέχρι σήμερα αφήγημα, που ήταν ότι ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε από μόνος του εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων, για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του, όταν μίλησε για αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ερωτηθείς πού τοποθετεί τον πήχη της δεύτερης κάλπης και αν σχεδιάζει να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος και μετά τις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το ταμείο θα γίνει στις 26 του μηνός», άφησε ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «σκορδαλιά χωρίς σκόρδο». «Όλα υπάρχουν στη ζωή, γι’ αυτό είναι απρόβλεπτη» είπε ο κ. Τσίπρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Τράπεζα σε ΔΝΤ προχωρούν σε συνεργασία για την κλιματική αλλαγή

Ποδηλατικός αγώνας την Κυριακή 2 Ιουνίου στην Αθήνα για τους επιζώντες του καρκίνου

Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες: Το συνέδριο σήμερα 1 Ιουνίου στον Πειραιά

Γλασκώβη: Νεαρός παρενέβη σε αγώνα ποδοσφαίρου ως διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα