ΑΘΗΝΑ
01:42
|
24.09.2023
Βαρύτατες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Φύλαγε έγγραφα για πυρηνικούς πυραύλους σε αποθήκη, υπνοδωμάτιο και μπάνιο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απίθανα μέρη φυλούσε ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απόρρητα κρατικά έγγραφα, όπως αυτά που αφορούσαν τις ακριβείς θέσεις αμερικανικών πυρηνικών όπλων.

Όπως έγινε γνωστό από την αποσφράγιση της δίωξης σε βάρος του (που είναι η πρώτη που ασκείται σε πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ) ο Τραμπ είχε καταχωνιάσει κρατικά έγγραφα στα πιο απίθανα μέρη της έπαυλης που έχει στη Φλόριντα, όπως στην κρεβατοκάμαρά του, στο μπάνιο, σε αποθήκη. Πάντως, το είδος των κρατικών απόρρητων εγγράφων που είχε αφαιρέσει από τον Λευκό Οίκο φαίνεται πως αγνοούσε σε ένα βαθμό και ο πιο στενός από τους δικηγόρου του.

Σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και αφορούσαν πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οπλικές δυνατότητες των ΗΠΑ και άλλων ξένων δυνάμεων και «τις πιθανές ευπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση».

Κουτιά με απόρρητα κρατικά έγγραφα που βρέθηκαν στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης, η αποθήκευση και η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη άκρως απόρρητων εγγράφων, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου το κατηγορητήριο (περίπου 50 σελίδων) κατηγορεί τον Τραμπ ότι αγνόησε εσκεμμένα τις απαιτήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιστρέψει τα έγγραφα που είχε πάρει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα