ΑΘΗΝΑ
00:13
|
24.09.2023
Έρευνα εκτιμά ότι η Ινδία έχει πάνω από 100 εκατομμύρια διαβητικούς κατοίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 11% των Ινδών είναι διαβητικοί, διαπίστωσε μια κυβερνητική μελέτη, που προσθέτει ότι ο διαβήτης, η υπέρταση και η παχυσαρκία είναι πολύ συχνότερα φαινόμενα στην Ινδία σε σχέση με το τι θεωρούνταν μέχρι σήμερα.

Η μελέτη σε δείγμα περισσότερων από 113.000 ανθρώπων διαπίστωσε ακόμη ότι περίπου 15% των Ινδών βρίσκονται σε προδιαβητικό στάδιο και σχεδόν 35% είναι υπερτασικοί. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2020 σε 31 κρατίδια της Ινδίας.

«Είναι αρκετά προφανές από τα αποτελέσματα της μελέτης ότι η Ινδία έχει έναν σημαντικά μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο για καρδιοαγγειακά νοσήματα και για άλλες μακροπρόθεσμες οργανικές επιπλοκές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρ.Σ Νταλιγουάλ, ο επικεφαλής του τμήματος μη μεταδιδόμενων ασθενειών στο Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.

Το Συμβούλιο, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα, εκτιμά ότι η Ινδία -η χώρα που περίπου μοιράζεται με την Κίνα τον τίτλο της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου- έχει 101 εκατομμύρια διαβητικούς κατοίκους.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 36% μεγαλύτερος σε σχέση με την εκτίμηση του 2021 για 74,2 εκατομμύρια διαβητικούς που είχε κάνει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη.

Η ινδική κυβέρνηση λέει ότι η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας καθώς και οι επιβλαβείς συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη.

Ο υπουργός Υγείας είπε τον περασμένο μήνα ότι «μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού κάνει πολύ περισσότερο καθιστική ζωή σε σχέση με παλαιότερα» και ότι αυξάνεται το βάρος από τις μεταβολικές νόσους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Φλόριντα σταμάτησε 10χρονο οδηγό στον αυτοκινητόδρομο

Πώς η φαιντανύλη «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Η Τουρκία συνέλαβε 439 παράτυπους μετανάστες και έσωσε 102 την ίδια μέρα

Ο λιβανέζικος στρατός λέει ότι αντάλλαξε δακρυγόνα και βόμβες καπνού με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα