ΑΘΗΝΑ
21:09
|
04.05.2024
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα αποτελέσματα αναμενόταν να ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει ξανά σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού, για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση, έως τη Δευτέρα 5 Ιουνίου. Η πλατφόρμα του προγράμματος ανοίγει στις 17:00 και νέες αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Υπενθυμίζεται ότι έως και τις 5 Ιουνίου οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να κατατεθούν 579.580 αιτήσεις . Είναι ενδεικτικό ότι από την Κυριακή και τη Δευτέρα (στις 4 και 5 Ιουνίου η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ) υποβλήθηκαν περίπου 360.000 αιτήσεις.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα βγουν μετά από 15 μέρες που θα κλείσουν οι αιτήσεις. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναμενόταν να ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου. Η νέα εξέλιξη με την ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό 2023 δεν είναι γνωστό -ακόμη- εάν θα επηρεάσει τον χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 voucher με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμό παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα