ΑΘΗΝΑ
20:52
|
05.05.2024
Λόγο για βαριές απώλειες σε άνδρες και εξοπλισμό έκαναν και Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν έως και 1.240 στρατιώτες και 39 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη σημερινή του ενημέρωση, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τα ρωσικά στρατεύματα που αντιμετωπίζουν την ουκρανική προέλαση έχουν επίσης καταστρέψει συνολικά 30 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και δώδεκα κομμάτια πυροβολικού και άλλου στρατιωτικού υλικού. Μερικά από αυτά προέρχονται από τους δυτικούς χορηγούς του Κιέβου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Μόσχα.

Δύο ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, δύο πύραυλοι κρουζ Storm Shadow που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και 13 drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλέστηκε το CNN, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε βαρύ εξοπλισμό και στρατιώτες στις τελευταίες τους επιχειρήσεις.

Mέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση εναντίον του αντιπάλου της αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα όπλα που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν, ωστόσο, κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το εάν η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση έχει ξεκινήσει.

Οι υποστηρικτές της χώρας εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη χρησιμοποιώντας τα κύρια άρματα μάχης δυτικής παραγωγής, τα οποία δεν είχε στο παρελθόν. Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι απέκρουσε μια σειρά από ουκρανικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είπε ότι το Κίεβο πλήρωνε βαρύ τίμημα στην προσπάθειά του να διαπεράσει τη ρωσική άμυνα σε διάφορα σημεία της πρώτης γραμμής.

Τα δυτικά κράτη έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν το Κίεβο για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία. Ωστόσο, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κλίμακα της μελλοντικής στρατιωτικής βοήθειας θα εξαρτηθεί από το εάν τα ουκρανικά στρατεύματα θα καταφέρουν να επιτύχουν στο πεδίο της μάχης. Ο Λευκός Οίκος «παρακολουθεί με αγωνία» την κατάσταση, καθώς διακυβεύεται η φήμη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολίασε το Politico.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα