ΑΘΗΝΑ
03:20
|
18.04.2024
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Al Mayadeen, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα ενάντια σε ντόπιους που κινητοποιήθηκαν διαμαρτυρούμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λιβανέζικος Στρατός ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μονάδες στα σύνορα του νότιου Λιβάνου με την Παλαιστίνη, αφού οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με βομβίδες δακρυγόνων σε Λιβανέζους πολίτες από τα χωριά Κφαρ Τσουμπά και Αλ-Αρκούμπ, παρουσία της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL).

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονταν για την καταπάτηση των εδαφών τους από τις ισραηλινές δυνάμεις που εισέβαλαν στο λιβανέζικο έδαφος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έσκαψαν με μπουλντόζες μια τάφρο και έστησαν συρματοπλέγματα.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen στην περιοχή ανέφερε την Πέμπτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πέρασαν με μπουλντόζες πέρα από αυτό που αναφέρεται ως «γραμμή απόσυρσης» κοντά στο χωριό Κφαρ Τσουμπά στο Νότιο Λίβανο.

Λιβανέζοι νέοι από το χωριό κινητοποιήθηκαν, αφαίρεσαν τα συρματοπλέγματα και άρχισαν να γεμίζουν ξανά με χώμα την τάφρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Al Mayadeen, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα στους ανθρώπους που διέσχισαν τα συρματοπλέγματα, ένας Λιβανέζος πολίτης τραυματίστηκε και οι στρατιώτες του λιβανικού στρατού πήραν θέσεις μάχης.

Το ισραηλινό κανάλι Maariv έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε σκηνές που μεταδόθηκαν από το Al Mayadeen που δείχνουν τις δυνάμεις του λιβανικού στρατού να τοποθετούνται και να στρέφουν τα όπλα τους σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και στρατεύματα στην κατεχόμενη-παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες των Λιβανέζων στρατιωτών, σχολιάζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο λιβανέζικος στρατός κινητοποιείται με πολυβόλα και εκτοξευτήρες ρουκετών.

Ο ανταποκριτής στρατιωτικών υποθέσεων της ισραηλινής Makor Rishon είπε: «Αυτή είναι η εικόνα που θέλει να μεταδώσει ο Νασράλα: την αντιπαράθεση του λιβανέζικου στρατού με τον ισραηλινό στρατό και έναν στρατιώτη να στοχεύει με RPG τις ισραηλινές δυνάμεις”.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2000 που ο λιβανέζικος στρατός αναπτύσσεται σε αυτήν την περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα