ΑΘΗΝΑ
10:07
|
02.05.2024
Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν μαχητές της αλ Σαμπάμπ επιτέθηκαν σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν μαχητές της αλ Σαμπάμπ επιτέθηκαν σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέσωσαν περισσότερους από 80 επισκέπτες από το ξενοδοχείο Pearl Beach μετά από έξι ώρες πολιορκίας το βράδυ της Παρασκευής.

Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους στην επιχείρηση διάσωσης και έχουν επαινεθεί για τη γενναιότητά τους.

Όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν σε μια σφοδρή μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας, είπε η αστυνομία.

Το ξενοδοχείο Pearl Beach είναι δημοφιλές στους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τέτοια μέρη γίνονται συχνά στόχος των ανταρτών της αλ Σαμπάμπ, οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Σομαλίας για περισσότερο από μια δεκαετία και διατηρούν ένα προπύργιο σε περιοχές της χώρας.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στην τελευταία αυτή επίθεση περιέγραψαν τη σοκαριστική στιγμή που ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο συγκρότημα.

«Καθόμουν κοντά στην παραλία όταν έγινε η πρώτη έκρηξη στην μπροστινή πύλη του ξενοδοχείου και μια άλλη στο πίσω μέρος», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Χουσεΐν Σαντάμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Είδα τέσσερα πτώματα – δύο ήταν γυναίκες και οι άλλοι δύο άνδρες… Ήταν μια πολύ συγκλονιστική σκηνή, αλλά ο Αλλάχ με έσωσε».

Η επίθεση στο ξενοδοχείο Pearl Beach έρχεται εβδομάδες αφότου οι μαχητές της αλ Σαμπάμπ σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες της Ουγκάντα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνευτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης 110 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας στην περιοχή Lower Shabelle.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα