ΑΘΗΝΑ
07:44
|
02.05.2024
Πέντε εργάτες σκοτώθηκαν από μια τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων και εκρηκτικών στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε εργάτες σκοτώθηκαν από μια τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων και εκρηκτικών στην Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το BBC.

Συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κρατικό εργοστάσιο πυραύλων και εκρηκτικών MKE, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, από την οποία η κρατική τηλεόραση είπε ότι έσπασαν τζάμια σε κοντινά σπίτια και καταστήματα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα περιστατικό στο τμήμα δυναμίτιδας του εργοστασίου.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαχάπ Σαχίν είπε ότι κανένας άλλος εργαζόμενος ή προσωπικό δεν παρέμεινε παγιδευμένος στα ερείπια και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τραυματίες υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Αρκετοί φέρονται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Σαχίν είπε στους δημοσιογράφους ότι η έκρηξη ήταν «το αποτέλεσμα ενός χημικού πειράματος, σύμφωνα με το τεχνικό προσωπικό», και ότι συνέβη στις 08:45 τοπική ώρα (05:45 GMT).

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλπασλάν Καβακλιόγλου είπε ότι οι αξιωματούχοι εξέτασαν βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου τις στιγμές πριν από την έκρηξη και ότι δεν υπήρχε «τίποτα ασυνήθιστο μέχρι τη στιγμή της έκρηξης».

«Οι εργάτες μας εκτελούσαν τις κανονικές τους δραστηριότητες και η έκρηξη έγινε ξαφνικά», πρόσθεσε.

Εικόνες από το συμβάν δείχνουν ασθενοφόρα στο εργοστάσιο και πυροσβέστες να φέρονται να σβήνουν μια σειρά από μικρές φλόγες. Εν τω μεταξύ, πολλά οικογενειακά μέλη συγκεντρώθηκαν περιμένοντας νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «έχει ξεκινήσει δικαστική και διοικητική έρευνα για το περιστατικό», ενώ οι περιφερειακοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούν τι συνέβη.

Ο πρόσφατα επανεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα