ΑΘΗΝΑ
12:54
|
02.05.2024
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση της Ισλανδίας να αναστείλει τις πρεσβείες της στη Μόσχα «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση της Ισλανδίας να αναστείλει τις πρεσβείες της στη Μόσχα «καταστρέφει» τη διμερή συνεργασία, αναφέρει το Reuters.

Η Ισλανδία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιχειρήσεις θα ανασταλούν από την 1η Αυγούστου λόγω του «χαμηλού όλων των εποχών» εμπορικών, πολιτιστικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των χωρών, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τη Ρωσία να περιορίσει τις διπλωματικές της δραστηριότητες στο Ρέικιαβικ.

«Η απόφαση που έλαβαν οι ισλανδικές αρχές να μειώσουν το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία καταστρέφει όλο το φάσμα της ρωσο-ισλανδικής συνεργασίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα λάβουμε υπόψη αυτή τη μη φιλική απόφαση κατά την οικοδόμηση των δεσμών μας με την Ισλανδία στο μέλλον. Όλες οι αντιρωσικές ενέργειες του Ρέικιαβικ αναπόφευκτα θα ακολουθηθούν από αντίστοιχη αντίδραση», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασής της, η Ισλανδία είπε ότι οι διπλωματικές σχέσεις δεν είχαν διακοπεί και ότι η πρεσβεία θα ανοίξει ξανά μόλις εξομαλυνθούν οι σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα