ΑΘΗΝΑ
13:33
|
03.05.2024
Διάσωση των τεσσάρων παιδιών που αγνοούνταν για περισσότερο από ένα μήνα μετά τη συντριβή αεροσκάφους στη ζούγκλα του Αμαζονίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σώα εντοπίστηκαν την Παρασκευή τέσσερα παιδιά από κοινότητα ιθαγενών στην Κολομβία τα οποία αγνοούνταν επί σαράντα ημέρες μετά τη συντριβή αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν στην πυκνή ζούγκλα της Κολομβίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. 

Τα τέσσερα αδέλφια, ηλικίας  13, 9, 4 ετών και 12 μηνών βρέθηκαν κοντά στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Κακιέτα και Γκουαβιάρ, κοντά στο σημείο όπου είχε συντριβεί το μικρό αεροπλάνο, μετα από περισσότερες από πέντε εβδομάδες κατά τις οποίες ο κολομβιανός στρατός είχε επιστρατεύσει δυνάμεις για τον εντοπισμό τους. Οι ομάδες διάσωσης είχαν εντοπίσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών υπολείμματα από φρούτα που τα παιδιά φέρεται να έτρωγαν για να επιβιώσουν, καθώς και αυτοσχέδια καταφύγια φτιαγμένα από τη βλάστηση της ζούγκλας

«Χαρμόσυνο νέο για ολόκληρη τη χώρα! Τα τέσσερα παιδιά που είχαν εξαφανιστεί στη ζούγκλα της Κολομβίας εμφανίστηκαν ζωντανά» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας  Γκουστάβο Πέτρο, συμπληρώνοντας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως «Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, ας αφήσουμε τους γιατρούς να τα αξιολογήσουν. Τα βρήκαν, αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο». 

Κατα το δημοσίευμα, ο Κολομβιανός πρόεδρος είχε αρχικά αναφέρει πως τα παιδιά εντοπίστηκαν στις 17 Μαΐου, ωστόσο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση υποστηρίζοντας πως η πληροφορία ήταν ανεπιβεβαίωτη.

Τρεις ενήλικες, μεταξύ των οποίων ο πιλότος και η μητέρα των παιδιών έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του αεροσκάφους και οι σοροί τους βρέθηκαν μέσα στο αεροπλάνο που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ της Αρακουάρα, στην επαρχία Αμαζόνας, και του Σαν Χοσέ ντελ Γκουαβιάρ, μιας πόλης στην επαρχία Γκουαβιάρ, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω βλάβης στον κινητήρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα