ΑΘΗΝΑ
15:18
|
05.05.2024
Ανεκδιήγητες διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη περί επίλυσης του «γόρδιου δεσμού του ΕΚΑΒ» μέσω εξωτερικού και ισχυρισμοί κατόπιν εορτής για προγραμματική μέριμνα της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΚΑΒ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προκλητικές διαβεβαιώσεις για την επόμενη τετραετία επέλεξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να διαχειριστεί το πλήγμα που έχουν επιφέρει στο γαλάζιο αφήγημα οι πρόσφατοι θάνατοι τριών πολιτών σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική όπου τα ασθενοφόρα καθυστέρησαν δραματικά ή δεν έφτασαν ποτέ, καθώς και οι ανάλγητες δηλώσεις του πρώην υποψηφίου του κόμματος, Σπύρου Πνευματικού, σχετικά με την κατ’ επιλογή παροχή φροντίδας σε ασθενείς με στόχο τον περιορισμό του κόστους που επωμίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΙ την Κυριακή, ο Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να ισχυριστεί προκλητικά και μάλιστα μετά από μία πλήρη τετραετία διακυβέρνησης πως στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε συμπεριληφθεί η βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα.

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί» διαβεβαίωσε στη συνέχεια, επιστρατεύοντας για ακόμη μία φορά την τακτική του αποπροσανατολισμού με διαβεβαιώσεις περί υπάρχοντος σχεδίου που θα υλοποιηθεί την επόμενη τετραετία.

«Εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο» υποσχέθηκε στη συνέχεια, επιστρατεύοντας για μία ακόμη φορά την  Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση» υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης, μεταθέτοντας την ευθύνη για ενίσχυση του ΕΣΥ σε εξωτερικές δυνάμεις και επιχειρώντας [παράλληλα να αποσιωπήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών στο βωμό της ιδιωτικοποίησης.

Τέλος, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με τις κυνικές θέσεις που εξέφρασε ο πρώην πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Σπ, Πνευματικός, υποστηρίζοντας πως «καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα