ΑΘΗΝΑ
12:26
|
27.04.2024
Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή Mission District του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Παρασκευής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή Mission District του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Παρασκευής, σε αυτό που η αστυνομία είπε ότι φαινόταν να είναι ένα «στοχευμένο και μεμονωμένο» περιστατικό.

Η San Francisco Chronicle ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα λίγο μετά τις 9 το βράδυ. κατά τη διάρκεια πάρτι που διοργάνωσε κατάστημα ρούχων κοντά στη διασταύρωση της οδού 24th και Treat Avenue.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο είπε αρχικά ότι όλα τα θύματα «αναμενόταν να επιζήσουν από τα τραύματά τους». Ωστόσο, μια δήλωση από το Γενικό Νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο ανέφερε ότι ένα από τα θύματα παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση από το απόγευμα του Σαββάτου.

Ένας άλλος φέρεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση, τέσσερις ήταν σε καλή κατάσταση και τρεις είχαν ήδη πάρει εξιτήριο. Τα θύματα ήταν οκτώ άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 20 έως 34 ετών, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Γουίλιαμ Σκοτ χαρακτήρισε τη βία «απαράδεκτη».

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς να βγουν έξω στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς να φοβούνται ότι θα γίνουν θύματα ένοπλης βίας», είπε ο Σκοτ. «Οι ανακριτές μας εργάζονται επιμελώς σε αυτήν την υπόθεση και θα έχουμε ορατή αστυνομική παρουσία στην κοινότητα όπου συνέβη αυτό».

Το Dying Breed, ένα κατάστημα ρούχων που βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση όπου σημειώθηκαν τα γυρίσματα, επρόκειτο να γιορτάσει την έκτη επέτειό του την Παρασκευή το βράδυ με ένα πάρτι, σύμφωνα με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του καταστήματος στο Instagram.

Ένα άτομο που απάντησε στο τηλέφωνο στο κατάστημα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Mission District είναι μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο, που πήρε το όνομά της από την Mission Dolores — μια ισπανική αποστολή που χρονολογείται από το 1776. Ιστορικά λατινοαμερικάνικη και ολοένα και πιο αναβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια, η ζωντανή περιοχή φιλοξενεί πολλά εστιατόρια και καταστήματα.

Ο δήμαρχος Λόντον Μπριντ είπε ότι οι πρώτες ανταποκρίσεις έσπευσαν να αντιδράσουν στους πυροβολισμούς και σημείωσε ότι «δεν χάθηκαν ζωές».

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες στην κοινότητα και οι άνθρωποι θέλουν απαντήσεις», είπε ο Μπριντ. «Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και γιατί και θα μοιραστούμε πληροφορίες το συντομότερο δυνατό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα