ΑΘΗΝΑ
02:48
|
03.05.2024
Δύο αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας Νταές/ISIS στη βόρεια επαρχία Κιρκούκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας Νταές/ISIS στη βόρεια επαρχία Κιρκούκ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, μεταδίδει το Anadolu.

Σε δήλωση του υπουργείου αναφέρεται ότι τρομοκράτες του Νταές/ISIS άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου κοντά στην πόλη Ταλ αλ-Ουάρντ στο Κιρκούκ αργά το Σάββατο.

Οι ιρακινές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Το 2017, το Ιράκ κήρυξε τη νίκη επί του Νταές/ISIS ανακτώντας όλα τα εδάφη που κατέλαβαν οι τρομοκράτες από το καλοκαίρι του 2014, που εκτιμάται ότι είναι περίπου το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης της χώρας.

Η τρομοκρατική ομάδα, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει κελιά στο Ιράκ που εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις σε πολίτες, δυνάμεις ασφαλείας, υποδομές και άλλους στόχους.

Ο ιρακινός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα